Kosthold

Vi er opptatt av at barna skal få i seg sunn og næringsrik mat. Derfor er vi bevist på hva vi server til de ulike måltidene.

Frokost:
De barna som skal spise frokost i barnehagen må ha med matpakke hver dag.
Det serveres melk og vann til maten.

Mellommåltid:
På storebarns- og mellombarnsavdelingen blir det servert et lite mellommåltid ca.kl. 10.15. Det består av gulerøtter. Grunnen til at vi har valgt å legge inn dette måltidet er at vi har erfart at det blir litt for lenge være uten mat fra frokost til lunsj. Småbarnsavdelingen spiser lunsj tidligere på dagen, så de får ikke så langt opphold mellom måltidene, og får derfor ikke tilbud om dette mellommåltidet.

Lunsj:
Tre dager i uken server vi grovt brød med forskjellig sunt pålegg som ost, makrell i tomat, kaviar, fiskepudding, kjøttpålegg og egg. Vi har grønnsaker som tomat, agurk, paprika og salat på bordet hver dag. Drikke som serveres er melk og vann

En dag i uken har vi varmlunsj. Denne dagen varierer det mellom kjøtt, kylling og fisk i rettene. Det serveres alltid grønnsaker til varmlunsjen. Vi serverer vann å drikke.

På turdagen har alle barna med seg ferdigsmurt matpakke i sekken. De har også med seg kaldt/varmt drikke. Kakao og saft er tillatt denne dagen. Barna kan også ha med seg litt ekstra kos i sekken som kjeks, rosiner og frukt, men med måte

Fruktmåltid:
På ettermiddagen serveres et fruktmåltid med variert innhold av frukt. Hvis barna trenger litt ekstra mat til dette måltidet kan de ha med matpakke eller yoghurt hjemmefra. Det serveres vann til måltidet.