Klær

For at barn skal få utfolde seg i leken, er det viktig med gode og praktiske klær :) Her kommer en liten liste, som er grei å ta en titt på :)

Klær som barna må ha i barnehagen

Skiftetøyskassen:

I skiftetøyskassen bør det til enhver tid være 2 sett med innklær. Det er fint om truser og sokker ligger i små plastposer. En til truser og en til sokker. Når dere får med vått tøy hjem, vil det si at vi har brukt av skiftetøyet, og det bør fylles på med nytt. Husk å skifte ut klær i skiftekassene etter årstid.

På plassen:

Hel dress:
Vi anbefaler en tilnærmet vanntett dress som puster. Husk at den skal være god for barnet å bevege seg i. Barnet trenger både foret og uforet dress avhengig av årstid. En mulighet for å klare seg med en dress er at man kjøper dress man kan ta foret inn og ut av.

Regntøy:
Todelt dress med bukse med seler er det beste. Da kan man bruke bare gummibukse ute hvis det er vått, men ikke regner.

Votter/vanter:
For de minste barna er det viktig å ha votter som gjør at de klarer å holde i leker. Ullvotter anbefales til alle hvis været tillater å bruke det. Hansker anbefales ikke fordi man blir veldig fort kald på hendene med de når det er kuldegrader ute. Det er viktig å ha regnvotter liggende i barnehagen særlig på våren og høsten.

Lue:
Lue med hals anbefales. Skjerf bør unngås for det er veldig lett å henge seg fast med. Hvis man foretrekker lue uten hals, må man sørge for at det er lue som går godt nedover ørene. Barnet bør da også ha en hals i barnehagen. Vindtett lue og sydvest er også lurt å ha liggende.

Sko/støvler:

Innesko:
Vi anbefaler sandaler med god støtte bak.

Utesko:
Det varierer selvfølgelig etter årstid. Sandaler og joggesko på sommeren.
Begge deler med god støtte for beinet. Gummistøvler bør være her nesten hele året. Når det begynner å bli kaldt i været bør barna ha cherrox og goretex støvler.

ULL:

Når det begynner å bli kaldt i været, er det viktig at barnet har ull innerst på kroppen fra topp til tå. Ull puster, og gjør at barna holder seg varme. På vinteren må barna ha et lag med klær mellom det innerste ulltøyet og dressen. Det kan både være litt tykkere ulltøy eller fleecetøy. Vi anbefaler ull hvis det er mange kuldegrader. Hvis det ikke er fullt så kaldt i været er fleecetøy godt nok.

Ullsokker bør barna ha liggende i barnehagen når det er gummistøvelvær. Selv om det er varmt i været blir man veldig fort kaldt på beina hvis man bruker gummistøvler uten ullsokk i.

NB!

• Alt tøy bør/skal være navnet. En av grunnene til det er at vi kjenner ikke alle barna sitt tøy, og er det navnet er det lettere for oss å få lagt det på rett plass. Hvis dere er så uheldig og mister tøy er det større sjanse at det kommer til rette igjen når det er navnet.
  • Alt tøy som henger på stativene på trappen ute, må sjekkes av dere foreldre hver dag. Er det vått, må det hjem. Det tørker dessverre ikke i barnehagen over natten. Hver nøye med å kjenne nederst på armene og beina.
  • Her er en nyttig link å notere seg for hvordan kle barna riktig i vinterkulden. Siden er oversatt til flere språk.