Turer - uteuker

Alle tre avdelinger går på turer i nærområdet. De to eldste avdelingene har uteuke hver 3 uke. Målet med turene er at barna skal få oppleve nærmiljøet utenfor barnehagen, og gleden ved å ferdes ute i naturen.

Vi er opptatt av å gi barna positive og varierte naturopplevelser. Barn som ferdes ute i naturen utvikler god motorikk. De må gå i ulendt terreng. De får rike muligheter til å klatre i tær, lage hinderløype av naturmateriale og ikke minst bruke kroppen sin aktivt.

Vi er også opptatt av at barnas kreativitet skal få fritt spillerom når de er på tur. Kongler blir til kuer og kvister/pinner blir til sverd.

På turdager må alle barna ha med ferdig pakket sekk med mat, drikke (varmt/kaldt), sitteunderlag og vanter til å spise med hvis det er kaldt. Det er viktig at barna har god tursekk med reim over bryst og hofter.

Vi tilpasser turens lengde etter barnets alder og funksjonsnivå. De minste går en tur på formiddagen, de eldste er ute på tur hele dagen. Vi tar hensyn til været, og varierer turmål ut i fra det.

Vi har ulike turmål:

Hestene og hønene:

To av gårdene som ligger rett inntil barnehagen har hester. Vi går ofte på besøk til de. Den ene av gårdene har i tillegg høner. De får også mye besøk. Vi har gjerne med litt tørt brød til de, som barna mater de med. Hestene og hønene får besøk utenom turdager også.

Barn i alle aldre går hit

Jordet:
Like nedenfor barnehagen er det et jorde vi gjerne går til om vinteren for å ake. De andre årstidene går vi ofte over jordet for å komme til andre turdestinasjoner.

Barn i alle aldre går hit

"Den lille skogen":

Like ved jordet, har vi en liten skog. Der kan vi bygge hytte, gå på oppdagelsesferd og leke ute på jordet.

Barn fra 2-6 år går hit

Den nederste skogen

Flystripa:

Litt lenger ned i veien her er det et område, som i utgangspunktet blir brukt til å fly modellfly på. Det er et fint turmål for oss. Her er det et stort åpent område som egner seg til mye god lek.

Barn i alderen 3-6 år går hit

Gapahuken:

De barna som kan gå et stykke, får være med opp til gapahuken som vi disponerer. Når vi kommer dit er vi virkelig på skogen. Her får barna lov til å boltre seg i skogens skjønne natur. Det er ca 1,5 km å gå, og ganske bratt opp, derfor er det de eldste barna som er der mest.

Barn i 4-6 års alder går hit

Grillhytte:

Barnehagen har en grillhytte inne på barnehagens uteområde. På ekstra kalde og våte dager pleier vi å legge opp turdagene slik at vi har mulighet til å spise lunsj i den.

I uteukene kan vi dra på lengre turer og koser oss gjerne med varmmat også på tur ;)